PU dubrovačko-neretvanska nadzire izlaze iz gradova i mjesta

Autor: na 24. ožujka 2020.

Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska od ponoći provodi nadziranje u sklopu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te moli građane da prate upute i naredbe policijskih službenika na terenu.

Naime, na području cijele Republike Hrvatske započelo je nadziranje u sklopu provedbe Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka koju je donio Stožer civilne zaštite RH u cilju smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom.

Sukladno prosudbi, odredbe ove Odluke provoditi će se uspostavom nadzornih policijskih punktova na najfrekventnijim ulaznim i izlaznim cestovnim pravcima gradova i mjesta na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Nadzorni punkt na području PP Metković postavljen je na križanju u naselju Krvavac 2, a po potrebi će se postaviti i na drugim lokacijama.

Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, zbog čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo uz valjanu propusnicu.

Osobe koje ne budu imale propusnice i ne budu ispunjavale pretpostavke za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, dobit će upozorenje i naredbu da postupe po odredbama Odluke te će se prema njima poduzimati ostale Zakonom raspoložive mjere u suradnji s nadležnom Službom za inspekciju civilne zaštite u Ravnateljstvu civilne zaštite.

Osim toga, osobe će se provjeravati i u evidencijama s ciljem provjere da li im je izrečena mjera samoizolacije i da li se striktno provode mjere socijalnog distanciranja. U slučaju kršenja mjera samoizolacije obavijestit će se nadležno tijelo Državnog inspektorata.

Ujedno, osobama koje se vraćaju u svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka omogućiti će se njihov povratak.

Izvor: PU dubrovačko-neretvanska

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik