Prvi NEXT festival Metković okupit će sedam pjevača iz doline Neretve i šire

Autor: na 16. rujna 2019.

Na konferenciji za medije održanoj u galeriji Gradskog kulturnog središta, večeras su predstavljeni program i natjecatelji NEXT festivala Metković koji će se u kazališnoj dvorani GKS-a održati 21. rujna u 20 sati.

Festival organiziraju Gradsko kulturno središte Metković i mladi Metkovci i Metkovke, s ciljem poticanja kreativnosti i stvaralaštva kroz razne oblike umjetnosti, kao i promicanja glazbene kulture među mladima.

“Ovo je primarno glazbeno-scenski festival, gdje je scenografija bitan faktor u natjecanju. Zato s našim natjecateljima intenzivno radimo kako bi njihov nastup bio točno onakav kakav oni žele da budu i iskažu sebe i svoje vrline pjevanja, kao i svoju osobnost. Festival nazivamo inovativnim upravo zbog mnogo toga novoga što ćemo donijeti na pozornicu”, rekao je Luka Grgić, jedan od organizatora festivala.

U subotu će se tako, za simpatije publike i žirija, natjecati sedam pjevača iz doline Neretve i šire. S pjesmama među kojima će se za svakog naći ponešto, nastupaju Marija Previšić, Marta Sršen, Aja Tagrid, Josipa Dropulić,  Antea Jurković, Ana Medak i Ivan Vladimir, a njihove nastupe pratit će i inovativni zabavni program.

Natjecatelji su predstavljeni i u „razglednicama“, posebnim video uradcima u kojima je svoj talent, crtajući potrete, pokazala i likovna umjetnica Iva Putica. „Razglednice“ će premijerno biti prikazane na festivalu, a bit će dostupne putem društvenih medija dan nakon natjecanja.

Publika će u subotu za svoje favorite moći glasovati putem stranice nextfest.online, te organizatori zainteresirane pozivaju dođu u velikom broju. Ulaz je besplatan, a posjetitelji će moći dobrovoljnim prilogom podržati program.

Dodatne informacije o NEXT festivalu Metković možete pronaći putem Instagram i Facebook profila festivala,  kao i na YouTube kanalu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik