Prošlost i sadašnjost našega grada opisana u knjizi „O Metkoviću s ljubavlju“

Autor: na 15. ožujka 2018.

 

U galeriji Ustanove za kulturu i sport Metković jučer je predstavljena knjiga „O Metkoviću s ljubavlju“ autora Antuna Karamana. Knjigu su, uz samog autora, predstavili predsjednik Ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću Božidar Lovrić, profesorica Zorana Vekić te idejni začetnik knjige Ratko Krstičević.

Knjiga predstavlja sveobuhvatni povijesni, kulturni, gospodarski i sportski izričaj Metkovića, a koristeći fotografije Ratka Krstičevića i Ive Veraje, autor je obišao lokacije po gradu te usporedio njihovu prošlost sa sadašnjošću.

„Sam naslov je „O Metkoviću s ljubavlju“ jer sam pisanju knjige prišao kroz njegovu povijest koja je izrazito bogata te kroz brojne detalje za koje možda ni brojni Metkovci ne znaju. Čini mi se da je ta šetnja Metkovićem i meni pomogla u razmišljanju o malih sredinama koje kriju toliko toga lijepoga i koje je potrebno istraživanjem otkrivati“, kazao je autor, Antun Karaman.

Tekst je upotpunjen i pjesmama Stojana Vučićevića, Ivana Slamniga i Vladimira Pavlovića, a knjiga je tiskana u nakladi ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik