Proslavljeno 300 godina Župe sv. Ilije proroka

Autor: na 5. listopada 2019.

U  Gradskom kulturnom središtu, večeras je održana svečana akademija u čast 300 godina Župe sv. Ilike proroka.

U uvodnom govoru, uzvanike je i sve druge prisutne pozdravio župnik Župe sv. Ilije fra Ante Bilokapić, a prigodne govore su održali gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević, te nadbiskup i metropolit splitsko-makarski mons. dr. Marin Barišić.

U prigodnom programu povijest područja župe predstavili su profesor don Mato Brečić i, kroz recitale, učenici Gimnazije Metković. Prikazani su i video uradci u kojima je predstavljena Župa i njene crkve sv. Ilije, sv. Franje, sv. Ante i sv. Ivana Nepomuka. Program su uveličali zborovi Župe sv. Ilije.

Završna proslava 300. obljetnice Župe sv. Ilije je sutra, u nedjelju u na svečanoj svetoj misi u 10:30 sati u crkvi sv. Ilije. Misu će predvoditi mons. dr. Marin Barišić, a župnik fra Ante Bilokapić pozvao je sve vjernike na slavlje.

„Nadam se da će se vjernici na svečanoj misi odazvati u velikom broju i ovom prigodom zahvaljujem svim sudionicima događaja povodom 300. obljetnice župe i svima koji na bilo koji način doprinijeli u ovih devet dana slavlja“, rekao je fra Ante Bilokapić.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik