Projekt IMPHACT- novih 280 tisuća eura za Dom zdravlja Metković

Autor: na 6. srpnja 2020.

Ravnatelj metkovskoga Doma zdravlja i Mihovil Štimac i državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Nikolina Klaić potpisali su ugovor kojim se u sklopu Projekta IMPHACT Domu zdravlja osigurava 278.063,60 € za poboljšanje palijativne zdravstvene skrbi.

Popisivanju ugovora nazočili su gradonačelnik Dalibor Milan i zamjenica župana Žaklina Marević.

Riječ je Projektu IMPHACT (IMprovment of Paliative HeAlth Care and acessibiliTy in cross-border area) tj. Poboljšanje palijativne zdravstvene skrbi i dostupnosti u prekograničnim područjima u kojemu je Dom zdravlja Metković vodeći partner, a partneri su još Dom zdravlja Ljubuški i Dom zdravlja Zenica iz BiH te iz Crne Gore Dom zdravlja Podgorica. Ukupna vrijednost projekta: 890.347,40 €, od čega 278.063,60 € otpada na DZ Metković. Iz EU fondova financira se 85 % sredstava, dok su 15 % vlastita sredstva. Trajanje projekta: 24 mjeseca

Sredstva će se utrošiti za daljnje poboljšanje zdravstvene skrbi nabavkom medicinske i nemedicinske opreme (oprema za RTG, fizikalnu terapiju i sanitetsko vozilo), edukaciju djelatnika i vanjskih suradnika koji će raditi s palijativnim pacijentima, kao i za dodatno podizanje kvalitete rada akreditacijom na nacionalni zdravstveni standard.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik