Program proslave 300. obljetnice Župe sv. Ilije

Autor: na 23. rujna 2019.

Na konferenciji za medije održanoj u subotu u Gradskom kulturnom središtu, župnik župe sv. Ilije Fra Ante Bilokapić sa suradnicima je predstavio program obilježavanja 300. obljetnice osnivanja župe.

Devetodnevni program započinje u petak, 27. rujna kada će se, simbolično, u 17:19 oglasiti zvona na crkvama sv. Ilije, sv. Ante i sv. Frane. Udruga lađara sv. Ilije tada će na Veliku rivu donijeti zastave Vatikana, Hrvatske i novu zastavu Župe nakon čega će se održati mimohod od Velike rive do crkve sv. Ilije. Događaj će pratiti Gradska glazba Metković. U 18 sati u crkvi sv. Ilije proroka održat će se misa koju će predslaviti dr. sc. fra Šimun Bilokapić.

U subotu, 28. rujna svetu misu u 18 sati predvodit će fra Josip Repeša, a u 19:30 u galeriji GKS-a Metković otvorit će se izložba „300 godina vjerni Kristu i Crkvi.

U nedjelju, u 17 sati će se na groblju sv. Ivana Nepomuka održati misa za sve preminule župljane, a predslavit će je fra Ante Arkap.

Četvrtog dana proslave, u misu u 18 sati u crkvi sv. Ilije predvodi fra Blaž Toplak, nakon koje će uslijediti Večer čuvara Kristova Groba.

U utorak, 1. listopada, misa će se u 18 sati održati u crkvi sv. Frane na Kladi. Vodit će je don Mato Brečić. Također, u 19:30 će se u samostanu Svete obitelji održati Večer služavki maloga Isusa.

Šestog dana proslave, 2. listopada, u 18 sati misu u crkvi sv. Frane vodit će fra Ilija Mikulić. U 19:30, u galeriji GKS-a održat će se okrugli stol na temu „Povijesni presjek Župe kroz 300 godina“.

U četvrtak, 3. listopada misu u crkvi sv. Frane u 18 sati predvodi fra Perica Maslać, nakon čega će se, u 19 sati, održati program Franjevačke mladeži, Večer franjevaštva.

U petak, 4. listopada dan je sv. Franje Asiškog, a misu u 18 sati u crkvi sv. Frane predslavit će dr. sc. fra Domagoj Volarević.

U subotu, 5. listopada, misu u 18 sati  u crkvi sv. Ilije predvodit će dr. sc. fra Ante Vuković. U galeriji Gradskog kulturnog središta u 19:30 održat će se Svečana akademija u čast 300 godina župe.

U nedjelju, 6. listopada, održat će se završna svečanost povodom 300 godina Župe sv. Ilije, kada će svečanu svetu misu, u crkvi sv. Ilije u 10:30 predvoditi splitsko-makarski nadbiskup i metropilit mons. dr. Marin Barišić.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik