Program održivog razvoja lokalne zajednice- dodijeljena sredstva općinama iz doline Neretve

Autor: na 23. lipnja 2020.

 

U  Dubrovniku je održano svečano uručivanje ugovora financiranih nacionalnim i EU sredstvima iz Programa razvoja otoka te Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Kroz 15 ugovora, korisnicima s područja Dubrovačko- neretvanske županije dodijeljeno je 5, 3 milijuna kuna.

Tako je kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice, Općini Kula Norinska dodijeljeno 250 tisuća kuna za modernizaciju javne rasvjete.

Radi se o prvoj fazi, gdje je predviđena zamjena ukupno 200 starih svjetiljki novom LED rasvjetom te dopuna na mjestima gdje trenutno nema rasvjete.

Preduvjet za apliciranje na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU bio je energetski pregled javne rasvjete, za koji je Općina sredstva dobila od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Općini Zažablje dodijeljeno 350 tisuća kuna za projekt Centra aktivnosti mladih u zajednici, dok je Općina Pojezerje dobila 275 tisuća kuna za izgradnju društvenog doma u naselju Kobiljača.

Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine te predstavlja podršku u unapređenju i razvoju društvene, javne, komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture. Cilj Programa je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima i u svrhu uravnoteženog regionalnog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik