Prof. flaute Ana Domančić: „Djecu ne treba prisiljavati na vježbanje, već ih naučiti uživati u sviranju”

Autor: na 7. veljače 2020.

U Gradskom kulturnom središtu Metković ovog je tjedna redovna profesorica flaute na Umjetničkoj akademiji u Splitu Ana Domančić održala tečaj flaute za učenike Osnovne glazbene škole Metković.

Profesorica Domančić je, nakon magistriranja u Zagrebu i diplomiranja u Stutgardu, završila umjetnički doktorat na Peabody School of Music u Baltimoreu u SAD-u te je iza nje bogata solistička i pedagoška karijera. Također je voditeljica i međunarodne manifestacije Dani flaute u Splitu i autorica sveučilišnog udžbenika iz flaute „Dahom do flaute“.

Metkovskim učenicima flaute pokazala je nove tehnike sviranja i dala im savjete koji će im pomoći u njihovom daljnjem obrazovanju, a jedan glavnih ciljeva tečaja je bio je motivirati učenike da se i dalje bave sviranjem flaute.

„Uvijek je motivacija ono što djeci mnogo znači. U glazbi treba dosta vježbati i mi svi mislimo da je to vježbanje dosadno, ali ja bih rekla da ne trebamo vježbati, već uživati. I, zapravo, djecu treba naučiti kako uživati i rasteretiti ih svih stresnih napora i ne govoriti moraš, nego voli. Usporedila bih to s rasplamsavanjem vatre. Znamo da kad palimo vatru, ako stavimo previše drva na tu vatru, ona se ugasi. U tome jest i mudrost – da se na neki način u djeci ta vatra stalno održava i da ona rasplamsaju svoju volju, a koja je potaknuta ljubavlju“, rekla je profesorica Domančić.

Tečaj flaute su organizirali Gradsko kulturno središte Metković i profesorica flaute Osnovnoj glazbenoj školi Mihaela Pavlović.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik