Prije 50 godina NK Neretva izbacila Hajduk iz Kupa maršala Tita

Autor: na 18. listopada 2017.

 

Na današnji dan, 18. 10. 1967. godine NK  Neretva je na igralištu Iza Vage odigrala povijesnu utakmicu  i odnijela značajnu pobjedu.

Prije točno 50 godina, u polufinalnoj utakmici Kupa maršala Tita za Dalmaciju pobijedila je Hajduk rezultatom 1:0. Tako je Hajduk kao prošlogodišnji pobjednik nacionalnog Kupa maršala Tita ispao  iz daljnjeg natjecanja.

Strijelac  pobjedničkog gola bio je  Nikola Bebić Sinkola . Uz Sinkolu, pobjedu su ostvarili  Savo Ekmečić, Jure Vučković, Davor Baće, Miro Falak, Miro Prusac, Bartul Kaleb, Ante Medar, Nikola Brečić, Josip Medar i Gorijan Draženović, pod vodstvom tadašnjeg trenera Antuna Prce.

Antun Braco Prce

„To su bili nezaboravni dani. Tada je Hajduk bio kompletan sa puno poznatih igrača koji su godinu dana prije osvojili taj Kup. Ali mi smo bili dobra ekipa koja je svaku utakmicu doživljavala jednako važnom. Imali smo i međusobno dobre odnose i u svakoj utakmici smo pojedinačno i timski davali sve od sebe. Rezultat toga svega je bio jako dobar nogomet koji smo igrali nekoliko godina za koje možemo reći da su bile zlatno doba Neretve. Ipak, ta utakmica sa Hajdukom je ostala nekako posebna i moram naglasiti da nismo dobili nikakve nagrade, niti smo nagrade željeli. Važno je to što smo pobjedu proslavili skupa i sa pjesmom u svlačionici“, kazao je Prce.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik