Prigodnim programom u OŠ Stjepana Radića započeli “Dani Oca Ante Gabrića”

Autor: na 22. veljače 2019.

Prigodnim programom u Osnovnoj školi Stjepana Radića započela je manifestacija “Dani Oca Ante Gabrića”.

Tema ovogodišnje manifestacije je „S izabranima do svetosti“, a cilj joj je podsjećanje javnosti na doprinos koji je otac Ante dao Metkoviću, Hrvatskoj i svijetu, ponajviše humanitarnim djelovanjem u Indiji gdje je surađivao i s Majkom Terezom.

Sva događanja i aktivnosti u školi povodom ove manifestacije, među kojima su likovno-literarne i humanitarne aktivnosti te literarni natječaj, obilježavaju se pod geslom „Ocu Anti s ljubavlju“, a program u osnovnoj školi započeo je govorom ravnateljice Božene Nikoletić u kojoj se dotakla svih aktivnosti škole vezane uz metkovskog katoličkog svećenika, isusovca i misionara.

“Mi smo 2015., kada se i pokrenuo postupak za pokretanje proglašenja oca Ante Gabrića blaženim, sa srcem punim poštovanja proslavili stoti rođendan našeg misionara. Izdali smo knjižicu „Naš otac Ante Gabrić“ koju su napisali naši učenici i na koju smo ponosni jer ta mala, ali sadržajno jako važna knjižica o životu oca Ante tiskana je u dva izdanja u 7000 tisuća primjeraka i završila je u svim neretvanskim školama, pa i izvan Hrvatske. Također, svake godine se s drugim osnovnim i srednjim školama uključujemo u humanitarne akcije pomaganja u obnovi katoličkih škola u Indiji u onim misionarskim postajama gdje je stvarao i radio otac Ante Gabrić”, rekla je Nikoletić.

Nakon govora ravnateljice, prisutni su mogli pogledati i film „Preporučena posveta” bivšega učenka škole Gorana Matića o ocu Anti u čijem je snimanju sudjelovala i knjižničarka škole Ivana Čarapina.

Manifestacija „Dani oca Ante Gabrića“ traje do 28. veljače, a program, koji će se održavati u,metkovskim školama, udrugama, crkvama i kulturnim ustanovama, možete pogledati putem ove poveznice.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik