Preventivno – represivne aktivnosti PP Metković u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Autor: na 17. studenoga 2017.

 

Policijski službenici Policijske postaje Metković uključeni su u Mjesec borbe protiv ovisnosti koji se u Republici Hrvatskoj obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca.

Svake godine obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

U narednom periodu, policija će u suradnji s predstavnicima vjerskih, zdravstvenih te odgojno – obrazovnih ustanova koje se bave problematikom ovisnosti održati niz edukativnih predavanja u školama te terenski i putem oglasnih prostora informirati javnost o štetnim posljedicama ovisnosti.

Istovremeno će policijski službenici na prometnicama vršiti pojačan nadzor sudionika u prometu s posebnim naglaskom na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i droga.  Policija zbog toga apelira na sve sudionike u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa i da se ne upuštaju u upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opijata, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik