• Nekategorizirano

Preminuo Radoslav Dodig

Autor: na 17. lipnja 2016.

 

Danas (17. lipnja) je u 63. godini umro Radoslav Dodig, široj javnosti poznat kao apsolutni pobjednik Kviskoteke 1986. godine, metkovskoj kao dugogodišnji profesor latinskoga jezika u Gimnaziji Metković, a stručnoj kako vrstan filolog i arheolog, znalac široka spektra.

Radoslav Dodig rodio se 1954. u Prologu u općini Ljubuški. Osnovnu je školu završio u Velikome Prologu, a Sjemenišnu klasičnu gimnaziju u Splitu. Zbog toga je studij klasične filologije morao nastaviti na Filozofskom fakultetu u Skopju jer se bivšoj državi jedino u Skopju moglo studirati nakon završene sjemenišne gimnazije. Magistrirao je na području arheologije, a imao je spreman i doktorski rad, no petogodišnja borba s opakom bolešću spriječila ga je u doktoratu.

Pok. Radoslav je u drugoj polovini osamdesetih honorarno predavao grčki i latinski u Centru za usmjereno obrazovanje Petar Levantin u Metkoviću, u kojemu se 1991. stalno zapošljava. Godine 1992. prelazi u Gimnaziju Metković, u kojoj do 2008. mnogobrojnim naraštajima predaje latinski jezik. Godinama je bio aktivan suradnik ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću.

Posljednji ispraćaj Radoslava Dodiga bit će u subotu, 18. lipnja u 17 sati na Gradskom groblju u Ljubuškome.

Izvor: metković.hr

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik