Predstavnik GI „Sinovi i kćeri Neretve“ Ivo Matićević pješice krenuo u Zagreb

Autor: na 14. siječnja 2020.

Kako bi ukazao na neispunjenje zahtjeva građanske inicijative „Sinovi i kćeri Neretve“ kojima bi se poboljšala zdravstvena usluga u dolini Neretve, predstavnik inicijative Ivo Mativčević je ispred Doma zdravlja Metković pješice krenuo u Zagreb.

Matičević je na put krenuo godinu dana nakon prosvjeda podrške doktorici Kseniji Kaleb, na kojem su predstavljeni i zahtjevi inicijative, među kojima su uspostavljanje stalne hitne helikopterske službe, svakodnevni 24-satni rad zdravstvenih ustanova i izgradnja Dnevne bolnice Metković.

Nakon njega, inicijativa je organizirala još nekoliko prosvjeda, a održan je i sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, predstavnicima županije, jedinica lokalne samouprave doline Neretve te ravnateljima zdravstvenih ustanova.

No, Matičević je istaknuo kako se u godinu dana ništa nije promijenilo.

„Ja ovime ispunjavam obećanje koje sam dao mojim sugrađanima. Idem časno i pošteno u Zagreb i nadam se da ću doći za 15-20 dana. Molim sve vozače da obrate pozornost na mene. Neće biti lako, ali sigurno ću doći u Zagreb i ništa me neće zaustaviti. Sa sudbinom mojih sugrađana ne mislim pregovarati. Kad dođem u Zagreb, nešto ćemo konkretno organizirati, o čemu će mediji biti obaviješteni“, rekao je Matićević i istaknuo da se nada da će svojim putovanjem potaknuti odgovorne na ispunjenje zahtjeva, te je građane Hrvatske pozvao da mu pruže pomoć na putu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik