Predstavljeno drugo izdanje knjige „Neretvanske župe“ fra Vjeke Vrčića

Autor: na 21. studenoga 2018.

U galeriji Gradskog kulturnog središta sinoć je predstavljeno ponovljeno izdanje knjige „Neretvanske župe“ autora fra Vjeke Vrčića.

Fra Vijeko je župnik u Metkoviću bio poslije Drugog svjetskog rata, a knjigu u kojoj je opisao povijest i tadašnje stanje u neretvanskim župama objavio je 1974. godine. Ponovljeno izdanje objavio je nećak fra Vjeke i predsjednik udruge Kap Imotski Vedran Vrčić.

„S ovom knjigom sam zaokružio trilogiju tri grada koja je fra Vijeko najviše volio. To su njegov rodni Imotski, Metković gdje je bio župnik od 1945. do 1948. i Vrgorac u kojem je bio od 1968. do 1981. Smatram da je knjiga „Neretvanske župe“ nakon 44 godine zavrijedila da se ponovi i smatram da bi je svaka kuća u Neretvi trebala imati. Predstavlja sve tadašnje župe od Metkovića do Opuzena i Ploča abecednim redom, sve svećenike koji su bili u tim župama, sve ljude iz župa i sva prezimena do 1974.“, rekao je Vrčić.

Uz Vrčića knjigu su predstavili novinar Velimir Braco Ćosić i predsjednik Matice Hrvatske Božidar Lovrić, a predstavljanje je popratila i prigodna izložba fotografija iz 1958. godine kada je fra Vjeko napuštao Metković.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik