• Nekategorizirano

Predstavljen vodič po stalnom postavu Prirodoslovnog muzeja Metković

Autor: na 20. prosinca 2016.

 

U Prirodoslovnom muzeju Metković predstavljen je vodič po stalnom postavu. Riječ je o brošuri koja kroz priču o prirodoslovnoj baštini delte Neretve, posjetiteljima daje informacije o postavu ovoga muzeja koji slovi kao jedan od najopremljenijih u Republici Hrvatskoj.

Napravljen u suradnji sa kustosima Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba, vodič između ostalog,  sadrži informacije o postanku Delte Neretve i njezinim speleološkim specifičnostima, močvarnom staništu, poljoprivrednim površinama i naseljima te selidbi ptica. Ravnateljica Muzeja, Ivana Baće, ističe kako će vodič biti i poticaj mnogim posjetiteljima za povratak u Metković.

„Vodič preuzima našu ulogu informiranja o ljepoti cijeloga postava. Osim toga, omogućit će prenošenje te ljepote u neke druge krajeve i zasigurno biti motiv novih posjeta. Također, ovime smo omogućili svim našim iseljenicima da ljepote svoga kraja pokažu u mjestima gdje sada žive“, kazala je Baće.

Urednica vodiča je dr. sc. Iva Mihoci, dok je grafičku pripremu i prijelom materijala obavio Nikša Martinac. Tiskan je na hrvatskom jeziku, a iz Prirodoslovnog muzeja ističu kako će do lipnja sljedeće godine, bit predstavljen i na engleskom i njemačkom.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik