Poznati izvođači radova za sve pristupne ceste Pelješkom mostu

Autor: na 20. rujna 2019.

Austrijska tvrtka Strabag gradit će prvu dionicu pristupne ceste Pelješkom mostu od Duboke do Sparagovića i od Jadranske magistrale do samog mosta, piše Jutarnji list.

Naime, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) jučer je odbila žalbu grčke tvrtke Avax na odluku Hrvatskih cesta da odabere Strabag za izvođača radova na toj, 12 kilometara dugoj dionici.

U odluci DKOM-a objavljeno je da su Hrvatske ceste, kao naručitelj, pravilno isključile iz natječaja grčki Avax kada su utvrdile da je u natječajnoj dokumentaciji prikrio informacije da je kriv za teški profesionalni propust koje su mogle biti odlučne za donošenje odluke naručitelja.

Nakon ove odluke, Avax više nema pravo žalbe, ali se može obratiti Visokom upravnom sudu. No, ta eventualna žalba ne odgađa daljnji proces potpisa ugovora između Strabaga i Hrvatskih cesta.

Ugovor bi mogao biti potpisan u prvoj polovici sljedećeg mjeseca, a radovi bi, u vrijednosti od 478,3 milijuna kuna, u tom slučaju mogli krenuti krajem listopada. Rok za izvođenje radova je 30 mjeseci.

Također, odlukom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, odlučeno je da će radove na dionici pelješke ceste od Sparagovića do mjesta Doli graditi grčki Avax i Konstruktor plana, te su se, nakon gotovo dvije godine trajanja natječaja, stekli uvjeti za početak radova na svim dionicama pristupnih cesta Pelješkom mostu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik