„Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve” – započele radionice za srednjoškolce

Autor: na 10. veljače 2020.

U prostorijama Multimedijalnoga centra u Metkoviću počela je prva od tri edukativne radionice za srednjoškolce u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“, kojeg provode Grad Metković i Općina Kula Norinska.

Radionicama se učenicima, kroz ankete i razgovore, želi olakšati odabir daljnjeg obrazovanja i ulazak na tržište rada, a naučit će i transverzalne i druge vještine koje će im pomoći u njihovoj karijeri.

„Neki od njih će možda odmah ići na fakultet, a dio njih će se odlučiti za posao, a mi smo tu da im olakšamo i kroz životopise i molbe za posao. Osvijestit ćemo da imaju vještine koje možda nisu ni znali da imaju, odnosno, pokušat ćemo poraditi na njihovim slabim točkama. Poslodavcima je bitno da oni te slabe točke mogu umanjiti, a istaknuti svoje vrline i vještine, tako da vjerujem da su edukacije jako dobro osmišljene i da su od velike koristi za srednjoškolce“, rekla je Doroteja Nikolić, edukatorica u projektu.

Radionice bi trebalo završiti ukupno 30 maturanata, a u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ još se provode i radionice o poslovnim vještinama za odrasle, osposobljavanje za voditelja agroturističkog gospodarstva, a osnovan je i Klub za zapošljavanje te njegov mobilni tim.

Glavni cilj projekta je povećanje zapošljivosti i socijalne uključenosti pripadnika ranjivih skupina, te potaknuti nezaposlene osobe na pronalazak posla, kao i zapošljavanje minimalno 70 % sudionika projektnih aktivnosti u pet godina nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 420 tisuća kuna, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik