Potvrđen prvi slučaj virusa gripe u Županiji

Autor: na 4. prosinca 2018.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđen je prvi slučaj virusa gripe.

Riječ je o muškarcu s područja Korčule, koji je hospitaliziran u Općoj bolnici Dubrovnik.

Također, početkom studenog u Pločama su prijavljena dva slučaja kod kojih se sumnjalo na gripu, no ona nije službeno potvrđena jer nije bilo laboratorijske obrade.

Voditelj županijske službe za epidemiologiju dr. Miljenko Ljubić je rekao kako je cijepljenje najučinkovitiji način zaštite od gripe, pri čemu je istaknuo još neke od mjera prevencije.

„Ukoliko se osoba ne cijepi, potrebno je pridržavati se standardnih mjera prevencije protiv gripe. Tako je potrebno izbjegavati mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi i zatvorene prostore, boraviti više na svježem zraku, baviti se fizičkim aktivnosti, unositi dovoljno tekućine i vitamina te obratiti veću pažnju na opće higijenske mjere, odnosno što češće prati ruke i prilikom kašljanja i kihanja koristiti jednokratne maramice“, istaknuo je dr. Ljubić.

Podsjetimo, Zavod je od HZZO-a za potrebe Županije ove sezone dobio 6 tisuća doza cjepiva protiv gripe, ali je zbog povećanog interesa za cijepljenjem čitava količina potrošena.

Ravnatelj Zavoda dr. Mato Lakić potvrdio je da su zatražili dodatnih tisuću doza cjepiva, od čega su zasad dobili njih 320, dok bi preostala količina cjepiva trebala stići uskoro.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik