Grad dodijelio sredstva poduzetnicima iz Metkovića

Autor: na 20. ožujka 2019.

Gradonačelnik Dalibor Milan je s 23 poduzetnika s područja Metkovića potpisao Ugovore za dodjelu potpora iz Programa mjera poticanja poduzetništva u gradu Metkoviću za 2019. godinu vrijedne 450 tisuća kuna.

Grad Metković je za poticanje poduzetništva izdvojio 500 tisuća kuna u sklopu tri mjere, što je za 140 tisuća kuna više u odnosu na prošlu godinu kad je poduzetnicima bilo namijenjeno osam mjera.

Ove godine su putem potpore za nove poduzetnike kotisnicimogli dobiti i do 20 tisuća kuna, a unutar mjere potpore za nabavu strojeva i druge dugotrajne imovine grad je izdvojio do 25 tisuća kuna po poduzetniku. Mjera potpore poduzetnicima za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata još je aktivna te su raspoloživa sredstva 50 tisuća kuna, a jedan korisnik može dobiti 10 000 kuna.

„Ovim putem pozivam sve poduzetnike koji žele prijaviti neke EU projekte da se prijave jer mogu dobiti poticaj. Vidimo da su potpore naši poduzetnici zaista dobro prihvatili. Grad Metković želi biti partner i pomoći. Ukoliko oni zaposle samo dvoje, troje, četvoro ljudi, grad Metković će napraviti veliki uspjeh. Bez zapošljavanja nema napretka u ovom gradu i stoga je grad to prepoznao i sljedeće godine ćemo značajno povećati taj iznos,“ rekao je Milan.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik