Potpisan ugovor s izvođačima radova energetske obnove Sportske dvorane

Autor: na 12. travnja 2019.

Gradonačelnik Dalibor Milan danas je potpisao ugovore s izvođačima radova na projektu Energetske obnove Sportske dvorane u Metkoviću.

Ukupna vrijednost radova je 9, 2 milijuna kuna, od čega je 7, 2 milijuna sufinancirano iz EU fondova putem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva regionalnog razvoja.

Izvođači radova su zajednica ponuditelja Targ d.o.o. iz Dubrovnika i tvrtka Instaling d.o.o. iz Splita, a radovi započinju nakon završetka sportske sezone.

„Samo izvođenje radova počinje sredinom svibnja. Vrijeme do tada ćemo potrošiti na pripremu i razradu projektne dokumentacije i naručivanje roba, što je velika stavka u odvijanju ugovora“, rekao je direktor tvrtke Targ, Valento Šutalo.

Radovi bi trebali biti gotovi do 1. rujna 2020., arhitekt Ivan Goluža iz Arhitekture i graditeljstva Goluža d.o.o. Metković rekao je da će se nakon radova uvelike povećati energetska ušteda.

„Ovim projektom je predviđeno da ušteda toplinske energije bude gotovo 90% u odnosu na sadašnju. Na dvorani će se raditi novi plašt, odnosno, nova fasada, novi krov, od elektroinstalacija radit ćemo potpuno novu rasvjetu, klimatizaciju i ventilaciju. Predviđena je provjera i same konstrukcije rešetkastih nosača gdje će se vidjeti mogu li nositi opterećenja koja su predviđena, pogotovo na krovu, i trebaju li se raditi pojačanja“, rekao je Goluža.

Zgrada će biti sive boje, a zamijenit će se i stolarija, vrata, postojeći sustav zaštite od munje te će se ugraditi rampe za pristup osobama s invaliditetom.

Gradonačelnik Dalibor Milan istaknuo je da je projekt od velikog značaja za Metković i metkovske sportaše.

„Otkad se dvorana napravila, u nju se ništa nije ulagalo. Naši sportaši, a tu prvenstveno mislim na naše rukometaše koji su zaista postigli vrhunske uspjehe, zaslužuju puno bolje uvjete treniranja. Energetskom obnovom sportske dvorane, oni će to napokon dobiti“, rekao je Milan.

Grad Metković radi i na projektu za izgradnju sportske dvorane na Jerkovcu, kao i na projektu energetske obnove zgrade Gradske uprave.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik