Potisan Ugovor o sufinanciranju izgradnje i opremanja sortirnice u Metkoviću

Autor: na 15. rujna 2020.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić , u petak su potisali Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje i opremanja postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada u Metkoviću.

Ukupna vrijednost projekta je 11 milijuna kuna od kojih je 9 milijuna sufinancirano bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije. Potpisom ovoga Ugovora, Grad Metković je postao jedna od prvih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koja je osigurala sredstva za izgradnju sortirnice – dijela infrastrukture potrebne za sustav održivoga gospodarenja otpadom.

Ministar Ćorić pohvalio je gradonačlnika Milana i njegov tim na izvrsno odrađenom poslu u pripremi dokumentacije za izgradnju ovog oblika infrastrukture, naglasivši kako su uz to među prvim jedinicama lokalne samouprave koji su se odlučili na ovaj iskorak.

Gradonačelnik Milan, kazao je da grad kad je u pitanju infrastruktura za odlaganje komunalnog otpada, ne staje samo na sortirnici, te ističe  kako je ishodovana građevinska dozvola za izgradnju kompostane za koju će Grad do kraja ovoga mjeseca aplicirati na fondove Europske unije kako bi i za taj projekt dobili bespovratna sredstva. Već ranije s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ugovorena je isporuka 8500 posuda te 300 kontejnera za otpad u ukupnoj vrijednosti od 3,5 milijuna kuna, od čega je 85 % sufinancirano iz fondova Europske unije.

Direktor Čistoće Metković, Tomislav Jakić ovom prilikom je istaknuo kako će Metković ovim projektom dobiti infrastrukturu i mogućnost da ostvari čak do 70 % odvojenih količina otpada.

Označena kao

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik