Poslovna zona Nova Sela- uskoro gotova prva faza izgradnje

Autor: na 13. rujna 2019.

 

U Poslovnoj zoni Nova Sela započeli su radovi na asfaltiranju prometnice s čim će biti završena prva faza izgradnje infrastrukture. Prije toga završena je izgradnja sustava vodovodne, oborinske i kanalizacijske mreže te elektrifikacije s javnom rasvjetom.

Vrijednost ovih radova iznosi nešto više od četiri milijuna kuna a u cijelosti će biti financirani od strane investitora Green Tech Group. (GRIN TEH GRUP).

Tvrtka investitor kupila je lani na javnom natječaju od općine Kula Norinska 550 tisuća kvadrata zemljišta za 16 milijuna kuna.

Sam projekt izgradnje tvornice električnih automobila i skutera odvijat će se u tri faze, planirane kroz narednih deset godina, a tvrtka, prema dugoročnim poslovnim planovima planira u tvornicu uložiti više od 100 milijuna eura.

Za početak je planirano zaposlenje dvadesetak radnika, a nakon pokretanja proizvodnje, na različitim poslovnima, planirano je zaposlenje njih petstotinjak.

Radovi na tvorničkim objektima trebali bi započeti uskoro, a planirani završetak je za godinu i pol dana.

Općinsko vodstvo intezivno radi i na iznalaženju riješenja na željezničkom povezivanju Luke Ploče i Poslovne Zone, koji bi rasteretilo naselja uz sadašnju prugu, dok bi postojeći kolosjek prema Metkoviću ostao putnički  ili unikatni turistički vlak uz rijeku Neretvu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik