Posljednji ispraćaj Uzeira Srne

Autor: na 14. lipnja 2016.

 

Na groblju Sv. Ivana u Metkoviću na posljednji počinak ispraćen je Uzeir Srna, nekadašnji vratar Neretve i otac tri sina Renata, Igora i Darija, kapetana Hrvatske nogometne reprezentacije koju predvodi na EP u Francuskoj.

Posljednjem ispraćaju prisustvovale su stotine prijatelja i poznanika, brojna rodbina i desetine predstavnika medija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Među ostalima, izraze sućuti obitelji Srna uputili su članovi stručnog stožera naše reprezentacije koji su stigli iz Pariza, Ante Čačić, Damir Vrbanović, Zorislav Srebrić, Josip Šimunić, te Metkovac Nikša Martinac, zatim Igor Štimac, Darijo Šimić, Stipe Pletikosa, Jakov Surać, Vlatko Đolonga, Mišo Krstičević, Mario Carević, Darijo Zhora i mnogi drugi.

Izraze sućuti došao je izraziti i otac Luke Modrića, Stipe Modrić sa suprugom, iako je dan ranije bio na utakmici u Parizu.

Kad sam vidio sreću našeg kapetana i moga Luke nakon postignutog gola, zaplakao sam, a kad sam doznao da je Dariju umro otac, odlučio sam krenuti za Metković. Naš kapetan je to zaslužio, on je motivator naše momčadi i neustrašiv igrač – rekao nam je Modrić.

Na putu prema groblju, uz lijes su bili mladi nogometaši Neretve i rukometaši iz Metkovića. Od Uzeira Srne na samom groblju biranim riječima oprostio se prijatelj obitelji Tonći Jerković. Istaknuo je niz vrlina preminuloga i dodao da je on prigrlio Metković, a i Metković njega. Uz to je rekao kako je život nekadašnjeg vratara Neretve bio prepun tragičnih događaja i brojnih teškoća.

Podsjetimo, Uzeir Srna stigao je s momčadi Čelika iz Zenice na pripreme u Metković daleke 1964. godine i ostao u NK Neretvi. Neko vrijeme igrao je u Francuskoj, 1971. vratio se u Metković, a potom je igrao u Jadranu iz Ploča i ONK Metkoviću.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik