Policijski službenici ukazali na štetnost svih oblika ovisnosti

Autor: na 22. studenoga 2019.

Službenici Policijske postaje Metković danas su na Trgu kralja Tomislava, u sklopu „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“, predstavili aktivnosti koje poduzimaju kod suzbijanja alkohola i droge.

Tako su građani na info pultu u razgovoru s policijskim službenicima i putem promidžbenih materijala mogli saznati sve o zakonima vezanim yuz vožnju pod utjecajem opijata i saznati korisne savjete o prevenciji ovisnosti. Zainteresirani građani su također mogli vidjeti i policijsku opremu koja se koristi za otkrivanje droga i kontrolu prometa, kao i na koji način se provodi testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola.

Mjesec borbe protiv ovisnosti

„Mjesec borbe protiv ovisnosti“ traje od 15. studenog do 15. prosinca, a policija u tom razdoblju provodi razne represivne i preventivne akcije na temu suzbijanja ovisnosti.

„Cilj je senzibilizirati javnost o svim oblicima ovisnosti, o drogi, alkoholu, kockanju, mobitelima, internetu i slično, kako bi se ukazalo na njene neželjene posljedice. Policijski službenici tako javno prezentiraju opremu korištenu u represivnim aktivnostima, ali imamo i preventivne aktivnosti kao što je i sudjelovanje u programu ‘Zdrav za 5’. Riječ je o suradnji policije sa Zavodom za javno zdravstvo, Centrom za socijalnu skrb i Crvenim križem, gdje u osmim razredima osnovnih škola i u prva dva razreda srednjih škola držimo interaktivna predavanja o ovisnosti i promoviramo zdravi način života“, rekao je Zlatko Bubalo, načelnik Policijske postaje Metković.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik