Policijski službenici u Metkoviću obilježili Europski dan bez poginulih u prometu

Autor: na 19. rujna 2018.

Različitim preventivno – represivnim akcijama, Policijska uprava dubrovačko – neretvanska danas, 19. rujna, obilježava Europski dan bez poginulih u prometu.

Jedna od preventivnih aktivnosti održana je jutros na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću, gdje su se prometni sudionici mogli upoznati s poželjnim ponašanjem u prometu.

Policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske tom su prigodom predstavili policijsko vozilo – presretač, koji bez vidljivih policijskih oznaka služi za nadziranje brzine i ostalih prekršaja, te ostale policijske rekvizite, poput dregera i stacionarnog uređaja za mjerenje brzine.

Poseban naglasak na prezentaciji stavljen je na važnost propisnog označavanja bicikala i sigurnost biciklista u prometu, kojima su dijeljeni markeri za bicikla. Također, građani su mogli potpisati i svečanu prisegu, u obliku povelje, koja sadrži osnovna pravila sigurnog sudjelovanja u prometu.

U sklopu obilježavanja Europskog dana bez poginulih u prometu, PU dubrovačko-neretvanska danas će, također, pojačano nadzirati i sankcionirati prometne prekršaje koji uzrokuju najveći broj prometnih nesreća, a to su prekomjerna brzina, vožnja pod utjecajem alkohola i droge, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisna uporaba mobitela.

European Day Without A Road Death ili Projekt EDWARD provodi se treću godinu za redom, a cilj mu je dan bez poginulih osoba u prometu. Projekt, koji podržava Europska komisija, pokrenula je Europska mreža prometne policije (TISPOL), kojoj je želja potaknuti sve sudionike u prometu da razmisle o utjecaju svojih postupaka na druge sudionike te o načinima smanjivanja rizika i povećanja sigurnosti.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik