Policijska akcija „Poštujte naše znakove“ tijekom rujna na području županije

Autor: na 6. rujna 2019.

Početkom i ove školske godine, tijekom mjeseca rujna, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodit će akciju „Poštujte naše znakove“.

Akcija se na razini cijele Hrvatske provodi već dvadeset i četvrtu godinu zaredom, a usmjerena je na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima polaska u školu.

Tako će policijski službenici, posjetiti prvašiće i upoznati ih s temeljnim pravilima njihovog sigurnog sudjelovanja u prometu, te s istim upoznati roditelje na prvom roditeljskom sastanku.

Pojačan policijski nadzor

Tijekom mjeseca rujna, posebno u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici pojačano će nadzirati ceste, ulice i raskrižja u zonama škola kako bi se djeci osigurao što sigurniji dolazak i odlazak u školu.

S predstavnicima tijela jedinica lokalne i područne samouprave nadležnih za održavanje prometnica, policija je već tijekom kolovoza obavila pregled prometnica i prometne signalizacije u zonama škola te je u slučajevima utvrđenih nedostataka stanja prometne signalizacije od nadležnih institucija zatraženo njihovo otklanjanje.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik