Policija započinje s aktivnostima Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Autor: na 15. studenoga 2019.

 

Policijski službenici, Policijske uprave Dubrovačko- neretvanske uključeni su u aktivnosti „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ koji se u Republici Hrvatskoj obilježava od danas do 15. prosinca.

Cilj obilježavanja je podizanje razine svijesti javnosti o svim oblicima ovisnosti te zajedničko suprostavljanje ovom problemu današnjice.

U prvih 10 mjeseci ove godine, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 287 kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga te  946 prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga.  Evidentirane su 1033 zapljene različitih oblika droga, čak 464 kg marihuane, preko kilogram amphetamina i gotovo 5 tisuća komada lijekova koje se nalaze na popisu droga.

Zbog toga će policija u narednom periodu održavati edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama, educirati građane na informativnim štandovima te kroz uličnu redukciju, pojačano djelovati na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti.

Policija će provoditi i pojačana testiranja vozača na prisutnost droga i alkohola u prometu, pojačane aktivnosti na graničnim prijelazima, vršit će kontrolu prodaje alkohola, cigareta i igara na sreću maloljetnicima te paziti da se poštuju gradske Odluke o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Metkoviću i Dubrovniku.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik