Policija u borbi protiv ovisnosti

Autor: na 3. prosinca 2018.

 

Službenici Policijske postaje Metković danas su na Trgu kralja Tomislava postavili info pult na kojem su predstavili njihov rad u borbi protiv ovisnosti.

Uz prezentaciju aktivnosti i opreme koja se koristi za otkrivanje droga na info pultu su dijelili i prigodni promidžbeni materijali, u čemu su im pomogli djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Metkovića.

Dio je to aktivnosti obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koje se u Republici Hrvatskoj provode od 15. studenog s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti.

Policijska postaja Metković u Mjesecu borbe protiv ovisnosti sudjeluje od 2012. godine, pri čemu surađuju s predstavnicima vjerskih, zdravstvenih te odgojno – obrazovnih ustanova koje se bave problematikom ovisnosti.

Ovisnost o alkoholu 

U sklopu aktivnosti, u različitim projektima istražuju i preveniraju problem ovisnosti mladih ljudi na području Grada Metkovića gdje je kao najveća opasnost prepoznata ovisnost o alkoholu.

„Na inicijativu Vijeća za prevenciju, još 2014. godine, Gradsko vijeće Grada Metkovića donijelo je odluku o zabrani konzumiranja alkohola na javnim mjestima. Tom odlukom zabranjeno je općenito bilo kakvo konzumiranje alkohola na javnim mjestima te je maloljetnicima propisana i zabrana nošenja alkohola na javnim mjestima. Metković je na ovaj način postao jedan od malobrojnih gradova u RH koji je donio ovakvu odluku koja je doprinijela da se gradski parkovi, šetnice i druga gradska mjesta vrate svojoj izvornoj namijeni, a ne da služe kao mjesto okupljanja ovisnika“, kazala je službenica za prevenciju Ivana Bajo.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik