Policija pojačano nadzire uporabu pirotehnike

Autor: na 17. prosinca 2018.

Na području cijele Hrvatske, započela je operativna akcija pod nazivom „Mir i dobro“, koju će policijski službenici provoditi sve do 8. siječnja.

Cilj ove akcije je osigurati sigurne i ugodne blagdane, povoljnu razinu javnog reda i mira te opću sigurnost građana i imovine.

Za vrijeme trajanja akcije, policijski službenici će pojačano kontrolirati nedozvoljenu prodaju pirotehničkih sredstava, a u cestovnom će prometu posebnu pozornost posvetiti suzbijanju nezakonitog unošenja pirotehničke galanterije preko graničnih prijelaza. Također, provodit će se i pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja zlouporabe vatrenog oružja, eksplozivnih naprava i streljiva, uporabom kojih može doći do neželjenih posljedica.

S obzirom da neoprezno i nestručno rukovanje pirotehničkim sredstvima može izazvati teške posljedice, policija je pozvala građane da ne bacaju pirotehnička sredstva na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, ne koriste pirotehniku u zatvorenim prostorima, a posebno da ne koriste improvizirana pirotehnička sredstva kućne izrade i tako spriječe moguće tragične posljedice.

Tijekom provođenja prošlogodišnje akcije, na području Policijske postaje Metković dvije su osobe ozlijeđene kao posljedica uporabe eksplozivno rasprskavajućih sredstava.

Akcija „Mir i dobro“ tradicionalno se provodi od 1993. godine.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik