Policija i ovog rujna provodi akciju „Poštujte naše znakove“

Autor: na 1. rujna 2016.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će tijekom rujna, povodom početka školske godine, provoditi akciju „Poštujte naše znakove“.

Policijski službenici pojačano će nadzirati ceste, ulice i raskrižja u zonama škola kako bi se djeci osigurao što sigurniji dolazak i odlazak u školu.

Akcija se na razini cijele Hrvatske provodi već dvadeset i prvu godinu zaredom, a usmjerena je na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima polaska u školu i njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.

Policijski službenici će u dogovoru s predstavnicima prosvjetno-pedagoške službe i ravnateljima osnovnih škola, posjetiti prvašiće i upoznati ih s temeljnim pravilima njihovog sigurnog sudjelovanja u prometu. Također, policijski službenici će prisustvovati prvom roditeljskom sastanku učenika prvih razreda osnovnih škola na kojima će roditeljima, u kratkim izlaganjima, izložiti nekoliko najvažnijih poruka o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu.

Savjeti policije djeci, roditeljima i vozačima:

Draga djeco!

Škola je počela, na putu od kuće do škole uvijek s oprezom prelazite cestu! Nikada ne izlazite na cestu između parkiranih automobila jer ste niži i vozači vas ne vide! Ne pretrčavajte cestu i obavezno koristite pješački prijelaz!

Poštovani roditelji!

Isplanirajte najsigurniji put djetetu od kuće  do škole! Pazite kako se ponašate u prometu jer djeca oponašaju vaše postupke!

Cijenjeni vozači!

U blizini škola upravljajte svojim vozilom s pojačanim oprezom i maksimalno smanjenom brzinom kako bi se izbjegle neželjene posljedice i spasili mladi životi! Djeca su rizična grupa u prometu bez dostatnog životnog i prometnog iskustva, te kao takvi ne shvaćaju opasnosti koje im prijete u prometu.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik