Policajci prezentirali svoje zanimanje

Autor: na 28. ožujka 2019.

 

U organizaciji Policijske uprave dubrovačko – neretvanske danas je u dvorani Gimnazije Metković održana promocija policijskog zanimanja.

Zainteresiranima je prezentirana oprema i tehnika koju koristi prometna, pomorska, granična i kriminalistička policija te su održane pokazne vježbe  vještina i znanja koje policajci stječu tijekom obrazovanja i koriste u radu.

Ova promocija dio je promotivnih aktivnosti Policijske akademije i Policijske škole „Josip Jović“ kojima je cilj zainteresiranima približiti specifičnosti policijskog zvanja.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je novi natječaj za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za policijsko zanimanje u 2019./2020. godini.

Načelnik Policijske akademije Dubravko Novak ističe kako je promocija održana u Metkoviću, zbog velikog broja prijavljenih s ovog područja na prošlogodišnji natječaj.

„Na sadašnjem tečaju na Policijskoj akademiji nalazi se 98 osoba iz Dubrovačko – neretvanske županije, pri čemu je velik broj njih s područja Metkovića i okolice. Zbog toga smo odlučili ove godine doći u Metković te na ovaj način potaknuti veći broj mladih ljudi da se odluče baviti policijskim zanimanjem“, kazao je Novak.

750 novih polaznika 

Program obrazovanja novih policajaca započet će 9. rujna, a ove godine planira se upis 750 polaznika koji će se po završetku programa primati u radni odnos, sukladno potrebama službe.

Voditeljica Policijske škole Josip Jović, Renata Odeljan je navela koje uvjete moraju ispunjavati kandidati.

„Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju, nemaju navršenih 28 godina na dan 9. rujna 2019., imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, da su osobno dostojni za obavljanje policijske službe i da nisu članovi političke stranke“, kazala je Odeljan.

Prijave za natječaj s potrebnom dokumentacijom primaju se do 31. srpnja.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik