Pokreće se projekt Centra za ranu intervenciju na području doline Neretve

Autor: na 30. kolovoza 2019.

 

Centar za ranu intervenciju na području doline Neretve bila je tema sastanka kojeg su održali župan Nikola Dobroslavić, zamjenica župana Žana Marević, ravnateljica Regionalne razvojne agencije Melanija Milić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, predstavnik Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj Nikola Popovac te predstavnica Centra za socijalnu skrb, Višnja Gabrić.

Riječ je o projektu uređenja i opremanja Centra kojim će se djeci rane razvojne dobi pružiti cjeloviti pristup terapijske podrške, što će u konačnici doprinijeti razvoju sustava podrške socijalnih usluga u zajednici na višoj razini.

Centar će biti opremljen dijagnostičkom i didaktičkom opremom, pri čemu će, kroz integrirani pristup pružati stručnu podršku i terapijsku rehabilitaciju.

Nositelj projekta bit će Udruga osoba sa invaliditetom Prijatelj, koja ima potrebni operativni i institucionalni kapacitet, dok su ključni partneri u projektu Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Metković i Centar za socijalnu skrb Metković. Regionalna razvojna agencija DUNEA biti će zadužena za prijavu i provedbu projekta.

Projekt će se prijaviti na Poziv na dostavu ponuda „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije-2.faza, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i njegovim ishodom će se ustanoviti prvi Centar za radnu intervenciju na širem području.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik