Pojačan nadzor prometa povodom blagdana sv. Martina

Autor: na 7. studenoga 2019.

Povodom blagdana sv. Martina, kada se zbog običaja proslave krštenja mošta na prometnicama očekuje veći broj sudionika pod utjecajem alkohola, službenici Policijske postaje Metković od petka 8. studenog, do utorka, 12. studenog, provode preventivno – represivne aktivnosti pojačanog nadzora prometa.

Naime, utjecaj alkohola kod vozača u kombinaciji sa drugim težim prekršajima najčešće rezultira najtragičnijim prometnim nesrećama uz često smrtno stradavanje sudionika, a u razdoblju od siječnja do listopada ove godine, na području Policijske postaje Metković dogodile su se 104 prometne nesreće u kojima je 1 osoba poginula, dok ih je 8 teško, a 50 lakše ozlijeđeno.

Zbog toga policija pojčano nadzire i prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama – nepropisna brzina, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva te nekorištenje kaciga na mopedima i motociklima.

Nadzor vozača obavlja se na lokacijama koje su se pokazale najugroženijim u pogledu prometnih prekršaja i prometnih nesreća, pri čemu će je uključen maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika te svi raspoloživi uređaji i oprema.

Iz Policijske postaje Metković upozoravaju vozače da poštuju prometna pravila, vožnju prilagode stanju i uvjetima na kolniku te da se ne upuštaju u upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i ostalih opijata.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik