Pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću u Metkoviću

Autor: na 2. prosinca 2019.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je sedam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 601 represivnu mjeru od kojih najviše, njih 391, zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja.

Vožnja pod utjecajem alkohola u Metkoviću i Opuzenu

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću, gdje je 52-godišnjak pod utjecajem od 2,30 promila alkohola u krvi izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Utvrđeno je i da se tijekom vožnje nije kretao sredinom obilježene prometne trake i da vozilo kojim je upravljao nije bilo registrirano.

Vozač je uhićen i odveden na Općinski sud u Metkoviću s prijedlogom novčane kazne od 9 tisuća kuna i jednomjesečnom kaznom zatvora te je predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske izdvajaju i slučaj 57-godišnjaka koji je u ranim jutarnjim satima zaustavljen u Opuzenu, gdje upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,94 promila alkohola u krvi i tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Odveden je na Općinski sud u Metkoviću uz prijedlog dvomjesečne zatvorske kazne, dvogodišnje zabrane upravljanja vozilima B kategorije i novčane kazne od tisuću kuna.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik