Početak radionica u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“

Autor: na 21. lipnja 2019.

U Zgradi političkih stranaka u ponedjeljak će se, 24. lipnja, s početkom u 9 sati, održati uvodna radionica projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“.

Projekt u partnerstvu provode Grad Metković i Općina Kula Norinska, s ciljem povećanja zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina, a tema prve radionice je „Uvod u osnaživanje ljudskih potencijala i vještina u traženju zaposlenja“.

Na nju su pozvane nezaposlene osobe s područja doline Neretve, odnsosno, dugotrajno nezaposlene osobe, žene, mladi od 15 do 29 godina, osobe starije od 50 godina, hrvatski branitelji, članovi obitelji stradalnika Domovinskog rata,  djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata, osobe s invaliditetom i pripadnici nacionalnih manjina.

Projekt „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ vrijedan 420.160,00 kn u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi se unutar poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“. Aktivnosti projekta uključuju edukativno-motivacijske radionice za nezaposlene, savjetovanje učenika osnovnih i srednjih škola o budućem zaposlenju, osnivanje Kluba za zapošljavanje i njegovog mobilnog tima, te razvoj i provedbu programa „Osposobljavanja za područje agroturizma“.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik