• Nekategorizirano

Počelo postavljanje videonadzora u ulici Marka Marulića

Autor: na 2. svibnja 2016.

 

Uz pristanke stanara, ali uz velike mjere osiguranja, jutros su započeli radovi na postavljanju videonadzora u Ulici Marka Marulića.

Gospodin Ranko Primorac koji zastupa interese stanara Ulice Marka Marulića i susjednih manjih ulica kaže:

„Što se tiče nekakvog fizičkog sprečavanja radova, tog upitnika u za nas zraku nema. Mogli su doći bez ijednog policajca jer, ako smo obećali da nećemo ometati radove, nećemo. Mi se našeg obećanja držimo. Hoće li se policija i političari držati svog obećanja, još ćemo vidjeti.“

Naime, stanari ove i susjednih ulica prošlog tjedna održali su sastanak na kojem su donijeli neke zaključke koje su predstavili predstavnicima gradske uprave grada Metkovića i zapovjedniku  pogranične policije.

Upućen je zahtjev Vladi Republike Hrvatske za promjenu sporazuma o međugraničnoj suradnji, a stanari su zauzvrat pristali na ugradnju video nadzora.

Ranko Primorac istaknuo je što se od Vlade traži:

„Ne želimo nikakve rampe ili ograde uzduž ulice. Želimo da ulica bude otvorena s obje strane, odnosno, da ulica bude jedinstvena, da nema hercegovačke i hrvatske strane i da se u cijeloj Ulici Marka Marulića može slobodno živjeti i raditi bez pograničnih iskaznica. Želimo da ljudi sa hercegovačke strane ulice mogu koristiti svoju legalno stečenu imovinu i da mogu obrađivati svoje posjede jer Ulica Marka Marulića s hercegovačke strane nema drugog izlaza u svijet nego preko Hrvatske.“

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik