Pobjednik 7. „Raštike u Naroni” ekipa Sportske udruge Sv. Staš iz Staševice

Autor: na 2. veljače 2020.

Na sedmom zabavno-kulinarskom natjecanju „Raštika u Naroni“ održanom u Vidu ispred Arheološkog muzeja Narona, pobjedu je odnijela ekipa Sportske udruge Sv. Staš iz Staševice.

Ove godine se natjecalo 17 ekipa, a ekipa iz Staševice je pobijedila osvojivši ukupno 116 bodova od žirija.

„Prvi put smo dio Raštike u Naroni i iznenađeni smo kako su nas svi velikodušno primili i atmosfera je odlična. Očekivali smo da ćemo biti bar među prva tri mjesta, ali ne i da ćemo biti prvi. Hvala svima! Stvarno smo iznenađeni ovakvim događajem i nadam se da ćemo i dogodine doći“, rekao je Karlo Mateljak, voditelj ekipe Sportska udruga Sv. Staš.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Plava kamenica & Mesnica Begić koja je osvojila 105 bodova, dok je treća ekipa, Pedeset nijansi zelene, osvojila 103 boda. Nagradu za ukupan dojam dobila je ekipa Veterana 4. gardijske brigade.

Također, organizatori „Raštike u Naroni“, Udruga Narona – Sekcija mladih Vid, ove godine su manifestaciju uključili u svjetski ekološki projekt „Reci ne plastici za jednokratnu upotrebu“.

„Stupili smo u kontakt s organizacijom Greenpeace Hrvatska koji su nas letcima i plakatima podržali u akciji kojom se želi smanjiti zagađenje jednokratnom plastikom. Ekipe smo obavijestili da ne donose jednokratni pribor i da ne koriste jednokratne vrećice, već da koriste, na primjer, platnene vrećice. Imali smo dobar odaziv ekipa, a mi smo, kao organizatori, kupili 300 zdjela i pribora za jelo i 600 čaša za višekratnu upotrebu koje smo iznajmljivali posjetiteljima. Time smo htjeli, kao mala manifestacija, djelovati na globalni problem. Posjetitelji su podržali akciju, a ove godine smo organizirali i dječji kutak gdje smo za djecu pripremili igre vezane uz razvrstavanje otpada“, rekao je Mario Bukovac iz Udruge Narona – Sekcija mladih Vid.

Posjetitelji su, također, mogli kupiti sadnice raštike, a tijekom kuhanja, predstavili su se i proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i kreativaca doline Neretve, a u glazbenom dijelu nastupala je grupa „Teo & Mile“.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik