Pedijatricu Kseniju Kaleb UHP proglasio najboljom liječnicom u 2019.

Autor: na 6. veljače 2020.

U povodu Svjetskog dana bolesnika 11. veljače, Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) u srijedu je titule “najliječnice” i “najsestre” u 2019. dodijelila pedijatrici iz Metkovića Kseniji Kaleb te medicinskoj sestri iz Zagreba Verici Farkaš, piše jutarnji.hr.

Zahvalnice za predani rad i povjerenje koje su im iskazali pacijenti uručili su im predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata Marijo Drlje i ministar zdravstva Vili Beroš.

Pedijatrica Kaleb iz Doma zdravlja Metković široj je javnosti postala poznata kada je, nakon smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića, govorila o propustima u zdravstvenoj skrbi u Metkoviću. Prilikom preuzimanja zahvalnice, istaknula je da biti “najdoktor” nosi čast i obavezu da se dodatno usavrši u svom radu kako bi mogla pružiti još bolju zdravstvenu pomoć svojim pacijentima.

Zahvalnice za najzdravstvene djelatnike dodjeljuju se 14. put za redom s ciljem poticanja društva na solidarnost, plemenitost, humanost i zahvalnosti. Nagrađene predlažu i biraju pacijenti, a odabir se potvrđuje i ocjenama kolega iz struke.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik