Partnerski sastanak predstavnika Vodovoda Metković i Budva

Autor: na 15. studenoga 2016.

U prostorijama Vodovoda Metković održan je IV bilateralni partnerski sastanak  predstavnika Vodovoda Metković i Vodovoda Budva u sklopu IPA pojekta prekogranične suradnje Hrvatska-Crna Gora.

Projekt pod nazivom Održivo upravljanje vodnim resursima financira Europska unija, a na prostoru ova dva grada realizira se već godinu dana.

Direktor vodovoda Matko Jerković kazao je da se na sastanku razgovaralo o programima koji se još trebaju ostvariti do kraja projekta kao što su edukacije djece u školama i terensko ispitivanje gubitaka vodoopskrbne mreže u prvom mjesecu u Budvi.

„Predstavnici Vodovoda Metković i predstavnici Vodovoda Budva zajedno će sa edukatorima koji će vidjeti kako to funkcionira u praksi i kako te gubitke i terenski i teoretski spojiti u jedan projekt i da zaposlenici vodovoda steknu. Vidjet će što to znači gubitak vodoopskrbnog sustava i kako gospodariti sa naručenom opremom i softverom“, kazao je Jerković

Predstavnici oba Vodovoda obišli su armirano-betonske šahtove u gradu, odnosno  mjerače protoka koji su izgrađeni u sklopu ovog projekta.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik