Otvoreno podnošenje Zahtjeva za mjeru potpore proizvođačima mandarina

Autor: na 11. lipnja 2019.

Otvoreno je podnošenje Zahtjeva za nacionalnu potporu male vrijednosti namijenjenu proizvođačima mandarina. Zahtjevi se podnose u sklopu Programa potpore za proizvođače mandarina Ministarstva poljoprivrede, kojim je poljoprivrednicima osigurano ukupno 20 milijuna kuna.

Cilj potpore je poboljšati ukupne rezultate i održivost proizvodnog potencijala oštećenog zbog velike rasprostranjenosti i štetnog djelovanja sredozemne voćne muhe što uzrokuje dodatne troškove u proizvodnji.

Zahtjev do 8. srpnja mogu podnijeti poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika koji imaju površine upisane u ARKOD sustav, odnosno, Upisnik voćnjaka, pod mandarinom kao čistom kulturom.

Korisnici potpore, koja bi po hektaru trebala iznositi oko deset do jedanaest tisuća kuna, obvezni su pridržavati se mjera propisanim Naredbom i Akcijskim planom o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne muhe.

Zahtjevi za potporu se podnose putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije, a po unosu zahtjeva u AGRONET, korisnici su dužni zahtjev ispisati i potpisati te predati u podružnicu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Više informacija o zahtjevima možete saznati putem ove poveznice.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik