Osposobljava se palijativni tim Doma zdravlja Metković

Autor: na 4. siječnja 2018.

 

U sklopu aktivnosti projekta prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska Crna Gora i Bosna i Hercegovina, danas je u Domu zdravlja Metković održano predavanje za djelatnike o razvoju palijativne skrbi.

Program prekogranične suradnje pokrenut je prošle godine, a cilj mu je poboljšanje kvalitete i pristupa zdravstvenoj zaštiti u prekograničnom području Jadranskog zaleđa.  Kao najvažnija sastavnica ugovora lider partnera, Doma zdravlja Ljubuški i pratećeg partnera Doma zdravlja Metković istaknuto je upravo osnivanje i osposobljavanje mobilnih palijativnih timova.

Ravntelj Mihovil Štimac kazao je da je intencija da se upravo  u ovoj godini formira palijativni tim metkovskog Doma zdravlja.

„Predavanju su prisustvovali članovi budućeg mobilnog palijativnog tima koji bi s radom trebao početi već tijekom ove godine. To su više medicinske sestre iz patronažne službe i tri liječnice, dr. Antonija Šušnjar, dr. Stanka Buljubašić i dr. Viktorija Domić“, kazao je Štimac.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik, Branko Bazdan na predavanju je prenio dubrovačka iskustva o osnivanju i načinu rada palijativnog tima.

„Želja nam je da se u Metkoviću što prije formira palijativni tim. Za nas u Dubrovniku mogu reći da smo izrazito uspješni u organiziranju rada palijativnog tima. Imali smo sreću da smo osnovali palijativni odjel u bolnici 2012. godine te da spajamo primarnu i sekundarnu razinu, što se ne može pronaći na mnogo mjesta u Hrvatskoj“, kazao je Bazdan.

Sudionici predavanja posjetili su i Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković gdje su vidjeli načine zbrinjavanja osoba koje imaju određene dijagnoze.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik