Osnovnoškolci predstavili svoju malu neretvansku kuharicu

Autor: na 8. lipnja 2018.

 

Učenici i djelatnici Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića u Gradskoj knjižnici Metković predstavili su svoju kuharicu „Neretvanski jelovnici izgubljenog vremena“.

Riječ je o redizajniranom izdanju postojeće male kuharice pisane zavičajnim jezikom, koje je uredila te posjetiteljima predstavila učiteljica Tonćika Popović zajedno sa svojim učenicima.

Na predstavljanju su gostovali učenici šestog i sedmog razreda nastavnice Ivane Vatović, koji su u scenskom dijalogu predstavili „Mali zavičajni rječnik“, te učenici iz PŠ Prud, koji su s učiteljicom Sandrom Krstičević predstavili stare predmete i alate našeg zavičaja.

Kuharica je sastavni dio velikog godišnjeg projekta „Zavičajna baština“, a izrađena je s ciljem da se za sve buduće naraštaje sačuvaju jela iz davnih vremena te ona po kojima je dolina Neretve poznata. Redizajnirano izdanje pohranit će se u školi, a s obzirom da je prevedeno i na engleski i njemački jezik te grafički uređeno kao promidžbeni materijal, u budućnosti se planira raditi na njegovoj promociji kao originalnog suvenira neretvanskog kraja.

„Mislim da smo napravili jedan pravi mali neretvanski suvenir i ja se nadam da će on krenuti u svijet. Želimo ga ponuditi našim restoranima i turističkoj zajednici te u drugim mjestima doline Neretve. Imamo planove da ovu kuharicu, ako treba, prevedemo i na kineski, korejski i poljski, pa da ovaj projekt ide još dalje“, kazala je učiteljica Tonćika Popović.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik