Osam velikih „Veselih pisanica“ krasi Gradski park

Autor: na 13. travnja 2019.

U Gradskom parku postavljeno je osam „Veselih pisanica“ koje su oslikali metkovski vrtićani, osnovnoškolci i srednjoškolci.

Projekt su organizirali metkovski Turističkog ureda i Grada Metković. Magdalena Medar-Ujdur, direktorica metkovskog Turističkog ureda rekla je da je cilj bio osvježiti grad tijekom Uskrsa i uskršnjih praznika.

„Na ovaj način se zapravo Uskrs može bolje primjetiti u samom gradu, ne samo našim kućama i srcima. Htjeli smo pokazati i što su djeca radila u ovo blagdansko vrijeme. Jaja su pravljena od stiropora i zatim su presvučena jednom masom kako bi bila teža. Zabodena su travu tako da ih vjetar ne može oboriti. Prelakirana su u vrtićima i školama tako da, ako padne kiša, ne bi trebalo biti štete na njima“, rekla je Medar-Ujdur.

Pisanice su izradili učenici i djelatnici Srednje škole Metković, a uz njih su ih oslikali i polaznici Središnjeg dječjeg vrtića, vrtića „Radost“, „Leut“ i „Mali Isus“, te učenici OŠ Stjepana Radića, OŠ don Mihovila Pavlinovića i Gimnazije Metković. Pisanice će se u gradskom parku moći pogledati do 30. travnja.

U Gradskom kulturnom središtu je, u suradnji s Prirodoslovnim muzejem, održana i kreativna radionica za djecu. Izrađivali su se razni ukrasi za Uskrs, košarice za pisanice, jaja od kartona postavljena na štapić, vjenčići od kartonskih pisanica, bojali su se crteži s uskrsnim motivima te su se plele maslinove grančice.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik