OŠ Stjepana Radića- Testiranje predškolaca

Autor: na 22. svibnja 2020.

Sukladno mišljenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zbog aktualno povoljne epidemiološke situacije, u OŠ Stjepana Radića će se od 25. svibnja do 5. lipnja 2020. godine nastaviti aktivnosti vezane uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, s tim da je Škole dužna pridržavati se odgovarajućih mjera iz Uputa HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu.

U skladu s navedenim važno je istaknuti sljedeće:

– roditelji/skrbnici bit će obaviješteni telefonski o terminu testiranja u skladu s rasporedom (nema potrebe da roditelji kontaktiraju Školu)

– roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u Školu na način da, ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do glavnog školskog ulaza, pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu.

– djecu će u točno određeno vrijeme preuzeti članovi Stručne službe na glavnom ulazu Škole i po završetku testiranja dopratiti do  istog mjesta kako bi ih predali roditeljima

– pojačat će se higijena ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu).

– dijete treba donijeti svoju olovku za provedbu pisanog dijela testiranja.

– roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu prije dolaska u ustanovu

– djeca i roditelji/skrbnici koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu i/ili respiratorne smetnje te osobe sa sumnjom na zarazu COVID-19 ostaju kod kuće. Roditelji/skrbnici u tom slučaju trebaju telefonski kontaktirati Školu kako bi dogovorili novi termin testiranja u skladu s mogućnostima.

Iz škole mole roditelje da pripreme djecu na novonastale okolnosti kako im prvi susret sa školom ne bi bio stresan.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik