U OŠ Stjepana Radića obilježen prvi dolazak oca Ante Gabrića u domovinu

Autor: na 27. veljače 2018.

 

U sklopu Dana oca Ante Gabrića, u Osnovnoj školi Stjepana Radića jučer je obilježen njegov prvi dolazak u domovinu, 1969. godine, o čemu je govorio nekadašnji župnik župe sv. Ilija, Fra Marijo Jurišić.

U svom govoru fra Marijo je govorio o životu oca Ante Gabrića. Kazao  je kako mu se možemo moliti jer on je sluga Božiji, a to je prvi stupanj od sveca. Potrebno je jedno čudo da se proglasi blaženim i   još jedno  do proglašenja sveca. U postupku koji je u tijeku isaknuo je da iako se sve radi u tajnosti već ima čuda i ozdravljenja koja su se dogodila po zagovoru oca Ante.

„Otac Ante u svom radu nikada nije mislio na sebe, već je mislio kako će pomoći drugima, a u tome se očituje veličina čovjeka. Iako slabog zdravlja u radu je davao sebe. Dok je Majka Tereza bila majka Indije, otac Ante bio je otac Indije“, kazao je fra Marijo Jurišić.

Moderatorica programa, Ivana Čarapina prigodnim tekstom podsjetila je prisutne na nezaboravni događaj  te davne 1969. godine  kad se u Metkoviću  jako veselilo i pjevalo; kad su gradska glazba, crkveni zborovi, procesije, zvona  dočekali svoga misionara.  Jedan od sudionica toga svečanog dočeka bila je i članica zbora gospođa Nada Marušić, tada Vekić.

Ona je  sinoć skupa sa dječjim zborom pod ravanjem časne sestre Vedrane Krstičević  otpjevala  onu istu pjesmu „Davno je davno bilo to“ koju je pjevala na dočeku oca Ante skupa sa Marijom Rajčić koja je bila i autorica teksta.  Ovaj put je pjevala uz klavirsku pratnju Vanje Gabrić .

U sklopu predavanja, održana je i humanitarna akcija prodaje graničnika koje su izradili učenici i učitelji. Sredstva od prodaje namijenjena su župnom Caritasu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik