Opuzenski srednjoškolci prerađivat će i prodavati proizvode od mandarine

Autor: na 26. siječnja 2018.

 

U Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen u tijeku su građevinski radovi na opremanju agroturističkog poligona.

Poligon će po završetku radova sadržavati mini kuhinju,  hladnjak, sušionik te ostali materijal i repromaterijal potreban za kvalitetno obavljanje praktične nastave, u kojem će učenici razvijati dodatne proizvode od mandarina.

Riječ je o aktivnostima projekta „Mandarina –od ideje do proizvoda“ kojemu je cilj povećati dodatnu vrijednost jednom od najpoznatijih neretvanskih poljoprivrednih proizvoda.

Osim mandarine, učenici će u poligonu razvijati i proizvode od ostalog voća i povrća, a ravnateljica škole, Ivana Filipović kazala je kako projekt, uz proizvodnju, obuhvaća i prodaju tih proizvoda.

„U sklopu projekta kupit ćemo i prodajnu kućicu u kojoj ćemo prodavati sve te proizvode koji će nastajati u poligonu“, kazala je Filipović.

Projekt „Mandarina – od ideje do proizvoda“  vrijedan je 79 tisuća kuna, a sufinanciran sredstvima Ministarstva poljoprivrede putem Javnog poziva kojemu je cilj bio promovirati i jačati kompetencije strukovnih zanimanja u poljoprivredi.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik