Grad Opuzen dobio upozorenje iz Ministarstva zbog neodgovaranja na vijećničke upite

Autor: na 9. ožujka 2018.

Ministarstvo uprave uputilo je Gradu Opuzenu upozorenje vezano uz rokove i način rješavanja zahtjeva za pristup informacijama nakon zaprimljenih žalbi nezavisnog gradskog vijećnika Jure Stanića.

Stanić se Ministarstvu žalio na nedobivanje odgovora na vijećnička pitanja koja su postavljena u ime HNS–a i Nezavisne liste Jure Stanić, a koja su bila upućena gradonačelniku Ivi Mihaljeviću te potpredsjedniku Gradskog vijeća Mladenu Šiljegu.

Kako je navedeno u žalbi, Stanić je od Grada tražio dostavu preslika raspolaganja proračunskim novcem, popis oštećenih poljoprivrednih proizvođača kojima je isplaćena šteta za elementarnu nepogodu te pojedinačne isplaćene iznose šteta. Žalio se i na nedobivanje odgovora po pitanju korištenja prostora „ribarnice“ te radova na kanalizaciji na dijelu ulice Put Zlatinovca.

Predsjednik Gradskog vijeća Šiljeg na Stanićev je upit vezan uz neodgovaranje na vijećničke upite te način na koji planira riješiti navedenu situaciju također odgovorio šutnjom.

Ovo nije prvi put da Grad Opuzen dolazi u ovakvu situaciju. Naime, Prekršajni sud u Metkoviću 2014. godine izdao je prekršajni nalog te naložio plaćanje novčane kazne Gradu Opuzenu i gradonačelniku Mihaljeviću upravo zbog neodgovaranja na upite.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik