Općina Slivno donijela mjere za ublažavanje posljedica izazvanih koronavirusom

Autor: na 27. svibnja 2020.

 

Općinsko vijeće Općine Slivno donijelo je odluku o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa.

Tako se plaćanja komunalne naknade u potpunosti oslobađaju vlasnici poslovnih prostora ugostiteljsko turističke namjene, za razdoblje od 1. travnja do 31. svibnja, a u iznosu od 50 %, za razdoblje od 1. lipnja do 30. rujna.

Kumunalne naknade u iznosu od 50% oslobođena su domaćinstva za razdoblje od 1. lipnja do 30. rujna, a u istom razdoblju u iznosu od 20 % oslobađaju se obveznici plaćanja komunalne naknade za kuće za odmor.

Od oslobađanja plaćanja izuzimaju se djelatnosti trgovina na malo i trgovina prehrambenih i higijenskih proizvoda, telekomunikacijski poslovni subjekti, poštanski poslovni subjekti, benzinske postaje te poslovni subjekti proizvodne i prerađivačke djelatnosti, uključujući i objekte u funkciji građevinarstva, upravljanja zgradama te građevinska zemljišta za obavljanje poslovne djelatnosti.

Za vrijeme trajanja ovih mjera Općina Slivno i tvrtke u vlasništvu Općine neće provoditi mjere prisilne naplate za svoja potraživanja protiv poslovnih subjekata i fizičkih osoba.

Općinsko vijeće donijelo je i odluku o oslobađanju plaćanja cijene usluge skupljanja, odvoza i odlaganja komunalnog otpada za stambene objekte koji se iznajmljuju turistima, i to za mjesec lipanj, koja iznosi 15 kuna po ležaju mjesečno.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik