Održan treći sastanak projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“

Autor: na 5. srpnja 2019.

Održan je treći koordinacijski sastanak projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“.

Radi se o kapitalnom ulaganju u zaštitu Neretve, kojemu je cilj, kroz održivo korištenje prirodne baštine, kreirati jedinstvenu ekoturističku destinaciju te pridonijeti društvenom i gospodarskom razvoju ovoga područja.

Na sastanku su partneri predstavili napredak projektnih aktivnosti, koje na području Grada Metkovića uključuju postavljanje informativnih ploča i uređenje pješačkih staza kroz značajni krajobraz Predolac – Šibanica u duljini od preko 5 km, postav muzeološke koncepcije za prvu prostoriju Prirodoslovnog muzeja te nabavu i postavljanje opreme i sustava tehničke zaštite. Najavljene su i buduće projektne aktivnosti koje uključuju promociju vrijedne prirodne baštine doline Neretve i novih turističkih atrakcija.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri su gradovi Metković i Ploče, županijska Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode te Regionalna razvojna agencija DUNEA.

Ukupna vrijednost projekta je 14 milijuna kuna, od čega je 75% iznosa sufinancirano iz EU fondova. Vrijednost projektnih aktivnosti u Metkoviću je 2,3 milijuna kuna.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik