Održan treći godišnji sastanak projekta GECO2

Autor: na 4. prosinca 2020.

Treći godišnji sastanak projekta Green economy and CO2 u kojem Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje kao projektni partner održan je 01 i 02. prosinca putem interneta.

Glavni cilj projekta je pokretanje dobrovoljnog tržišta ugljika za talijanske i hrvatske poljoprivrednike u  Jadranskoj regiji. Tijekom sastanka projektni  partneri su izvijestili o aktivnostima koje se provode i dogovoren je okvirni plan aktivnosti za predstojeće mjesece.

Kao rezultat dosadašnjih projektnih aktivnosti na partnerskoj razini izrađena je dokumentacija na temu razvoja dobrovoljnog tržišta ugljika i primjene održivih poljoprivrednih praksi. Tijekom siječnja i veljače 2021. godine započeti će se s preliminarnim aktivnostima vezanim za edukaciju dionika i provedbu pilot aktivnosti.  Uspostava dobrovoljnog tržišta ugljika eksploatacijom poljoprivredne djelatnosti predstavlja inovativni koncept razvoja na tragu nove EU perspektive.

Ispred Dubrovačko-neretvanske županije na sastanku su sudjelovali voditelj projekta Čedo Vučković i djelatnici JU DUNEA-e Antonija Odak i Petar Maleta, koji također sudjeluju u realizaciji projektnih aktivnosti.

Projekt GECO2 se realizira u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2014.-2020.. Ukupna vrijednost projekta iznosi 18.420.353,00 kuna, dok je proračun Dubrovačko-neretvanske županije 2.063.382,00 kuna.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik